PERMANENTE MAKE UP OP EEN VEILIGE MANIER

Helaas worden er nog steeds veel te veel onveilige pigmenten gebruikt.

Onveilige pigmenten zijn pigmenten welke schadelijke stoffen (kankerverwekkend), zware metalen en ijzeroxides bevatten. Ijzeroxides zijn minuscuul kleine ijzerdeeltjes welke gaan oxideren. Roesten dus! Roest doet bijvoorbeeld de wenkbrauwen rood/oranje verkleuren en duurt jaren voordat dit niet meer zichtbaar is in de huid.

De sporen van zware metalen in sommige pigmenten kunnen grote schade aan uw gezondheid brengen. Wanneer u een MRI- of CT-scan moet ondergaan kan dit de huid zo irriteren dat er zelfs brandwonden ontstaan.

 

NAAR CONTACT

SWISS COLOR

Om die reden heb ik er voor gekozen om alleen maar met de 100% veilige pigmenten van Swiss Color te werken. Swiss Color is afkomstig uit Zwitserland en staat op de eerste plek als het gaat om veilige pigmenten. De pigmenten van Swiss Color zijn vrij van ijzeroxides, PAK’S, PAA’S, conserveringsmiddelen, geurstoffen en allergieverwekkers en worden getest door verschillende geaccrediteerde laboratoria. Dat wil zeggen dat de pigmenten ALTIJD UP TO DATE ZIJN.

De pigmenten van Swiss Color bevatten een zeer hoog pigment concentratie en nemen geleidelijk en stabiel af en veranderen niet van kleur. Daarnaast bevatten ze bestandsdelen afkomstig uit planten waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor veganisten en de meest gevoelige huiden.

Alle ingrediënten van de pigmenten van Swiss Color zijn terug te vinden in de INCI lijst, deze staat voor Internationale Naamgeving Voor Cosmetische Ingrediënten en zijn makkelijk terug te vinden.

MASTERCLASS

Na mijn Basis Opleiding Allround Permanente Make-up Specialist heb ik mij nog verder gespecialiseerd in Powderbrows, Hairstrokes en Shadowliner om de techniek tot in de perfectie te beheersen. Deze 3 masterclasses heb ik met succes afgerond.

Mijn visie is dan ook: Stilstaan is achteruit gaan dus zal ik mij ook in de toekomst blijven specialiseren om altijd de nieuwste en beste technieken toe te kunnen passen.