Risico en nazorg

Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijn gebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. En controleer op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl dat de studio waar je PMU wilt laten zetten, een vergunning heeft.

Deze vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid. De GGD Hollands Midden verleend namens het Ministerie van VWS deze vergunning.

Eyevie is goedgekeurd door de GGD en beschikt over het certificaat.

Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.

Het zetten van PMU

Omdat er tijdens het zetten van de PMU een wond ontstaat, is er kans op besmetting van ziekten die via bloed worden overgedragen, zoals hepatitis B en C. Controleer daarom of de behandelaar hygiënische werkt. Een hygiënische werkwijze is ook belangrijk om te voorkomen dat je nieuwe PMU gaat ontsteken. Let in ieder geval op:

– De huid voor het zetten van PMU wordt schoongemaakt, gedesinfecteerd en eventueel geschoren met een nieuw wegwerpscheermesje

– De naalden en inkt steriel zijn verpakt en alleen voor jou worden gebruikt. De naalden zijn per stuk verpakt, inkt zit in kleine inktcupjes

– Tijdens het zetten schone tissues worden gebruikt om de huid schoon te maken

– De behandelaar tijdens het zetten van PMU handschoenen draagt en deze vervangt als hij of zij iets anders aanraakt dan de pigmenteerpen, een tissue of je huid

-De PMU na afloop wordt verzorgd

Nazorg

Nieuwe PMU is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden.

Als je de PMU goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid mooi genezen is. De behandelaar geeft je schriftelijke uitleg over de nazorg van PMU. Lees dit goed door.

Laat geen permanente make-up aanbrengen:

– Op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan

– Op een litteken dat minder dan een jaar oud is

– Op een plek waar minder dan 3 maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is.

– Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen

– Als je zwanger bent

Afgeraden bij de volgende aandoeningen:

– Diabetes, Hemofilie, Chronische huidziekte

– Allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet

– Immuunstoornis

– Hart- en vaatafwijkingen